Stora kursen om barn och mat

Med hjälp av "Stora boken om barn och mat" har tusentals föräldrar guidat sina bebisar in i matens värld. Här har vi omvandlat boken till en webbkurs, för att sprida kunskapen till fler. Många vittnar om att deras barn blir otroligt matglada, bara de får en chans att utforska allt från hummus till hummer. Vill du också ha en liten gastronom? Ladda kryddhyllan och hoppa på den kurs som passar dig bäst!

Varför behöver bebisar få ett smakäventyr?

Jo, allt mer forskning visar att första året i livet är viktigt både för att lära sig att äta och förebygga allergier. 

Smaka på allt!

Bebisar är ofta nyfikna på mat, och öppna för att lära sig nya smaker. Under andra året i livet utvecklar barn däremot ofta något som kallas neofobi. De blir kräsna mot ny mat. Så vill du lära barnet äta mat? Passa på under första året. 

Oralmotorik

Vi föräldrar snackar alldeles för lite om oralmotorik. Precis som barn lär sig krypa, stå och gå, behöver de lära sig att tugga och svälja mat. Därför gäller det att lämna puréerna bakom sig ganska tidigt, och ge barnet lite mer tuggmotstånd. 

Allergier

Allt fler barn har drabbats av matallergier. I skolan håller mattanterna på att bli tokiga på all specialkost. Men visste du att forskning nu visar att det går att förebygga matallergi? Hemligheten tycks ligga i att maten tidigt ska ner i magen. 

Granskad av BVC-sköterskor och barnläkare

Den här kursen bygger på "Stora boken om barn och mat". När vi skrev boken intervjuade vi en rad forskare och experter, och läste mängder av forskningsrapporter. Allt för att boken skulle baseras på den absolut senaste kunskapen inom området barn och mat. 

Innan boken släpptes granskades den av Gerd Almqvist-Tangen, som är BVC-sköterska och barnhälsovårdsutvecklare i Region Halland, och Emma Adlercreutz, som är barnläkare och expert på barns allergier. Utöver detta lät vi en dietist och alla som vi intervjuade för boken godkänna texterna. Så innehållet i den här webbkursen har nagelfarits av mängder av experter.

Är du BVC-sköterska eller barnläkare? 

Är du BVC-sköterska, barnläkare eller förskollärare och vill veta mer om våra kurser får du gärna kontakta oss. Följ den här länken

Våra läsare om deras barns smakäventyr

”Alfred började tidigt äta av den mat som vi vuxna åt. Nu är han drygt två år och äter allt. Jag skulle säga att det är precis tack vare den kunskap som jag fått genom "Stora boken om barn och mat". Tack för det!”
Isabelle StÅhl
"Tages favoritgröt är havregryn med banan, blåbär, kanel och ett knäckt ägg. När han var bebis reagerade han på ägg, men tack vare er fick jag kunskap om detta med allergi. Jag testade mig försiktigt fram och gav inte upp hoppet om att han skulle kunna äta ägg.
Therese s
”Levisa firade sin 6-månadersdag med ett broccolihuvud. Idag är hon nästan två år och äter allt som serveras. Jag är så glad att jag hittade er bok."
Daniela Engström

Kurserna

\Learnworlds\Codeneurons\Pages\ZoneRenderers\CourseCards
Skriv upp dig på vår maillista och

Uppdateras om när nästa kurs lanseras.

Thank you!
Allt eftersom Edda växer kommer i kunna följa henne och andra barn när de fortsätter sina matäventyr. Skriv upp dig här för att underrättas om när nästa del i kursen om Barn & Mat publiceras.
Write your awesome label here.
Created with